Home Binary Options Online Call Traders Unfazed by Medtronic's Dismal Earnings Report - Schaeffer Investment Research

Call Traders Unfazed by Medtronic’s Dismal Earnings Report – Schaeffer Investment Research


Medtronic PLC (NYSE: MDT) gick in i intäktsbekännelsen i morse, men kom inte upp till Wall Street uppskattningar. Aktierna i medicinteknik och tjänsteföretaget har minskat med 1,5% för att handla till $ 96,64, efter att ha bokfört vinster på fjärde kvartalet på 58 cent och intäkter på 6 miljarder dollar, båda långt under analytikerens förväntningar. Läkemedelsföretaget citerade en försening i valfria operationer på grund av coronaviruspandemin och beslutade att dra tillbaka sin vägledning på grund av pågående osäkerhet.

Under de senaste tre månaderna har Medtronic-aktien konsoliderats mellan $ 95- $ 103-nivåerna, eftersom den försöker gräva sig ur en 18-årig, treårig botten på $ 72,13. Och medan aktierna ökar med 6% det här kvartalet kör de först motstånd i sitt 80-dagars glidande medelvärde.

Analytiker är överväldigande hausse på Medtronic-aktien. Av de 24 i täckningen, 19 sportar ett “köp” eller bättre, utan “säljer” på böckerna. Samtidigt är det 12 månaders konsensusprismålet på 112,96 $ en tjusig 15,2% -premie för gårdagens slut.

Medtronic: s valmöjligheter bubblar över idag som svar på företagsrapporten. På bara den första timmen av handeln har över 4200 samtal bytt ut händer, sex gånger det genomsnittliga intradagbeloppet. Ledningen för avgiften är 105 juni-samtalet, så köpare av detta alternativ ser en stor rally från kapitalet under nästa månad.

Den goda nyheten för optionshandlare är att MDT-sportar är attraktivt prissatt premium, enligt Schaeffer Volatility Index (SVI) på 23%, som ligger i den 33: e percentilen i sitt årliga sortiment. Detta antyder att näringsidkare på kort sikt prissätter i relativt låga volatilitetsförväntningar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read