Home Binary Options Online Lektioner från Bill Ackmans comeback

Lektioner från Bill Ackmans comeback


2004, med 54 miljoner dollar från sina personliga fonder och hans tidigare affärspartner Leucadia National, startade Ackman Pershing Square Capital Management. Fonden producerade en enastående prestation under de första tio åren och överträffade S&P med en enorm marginal.

Fondens avkastning för 2015–2017 var dock inte så stor. Men även de tre åren inkluderade fonden fortfarande betydligt bättre än S&P 500:

image.png Investerare drar ut Bill Ackmans hedgefond på ett snabbt tempo, Bill Ackmans Pershing Square tappar snabbt pengar, Är Bill Ackmans karriär för privat hedgefond över?, Har Bill Ackman tappat handen? är få av förra årets rubriker.

Spola fram ett år – här är några av de senaste rubrikerna: Bill Ackmans comeback är i brand med hedgefondförvaltaren uppåt nästan 40% i år, Bill Ackmans comeback fortsätter, Bill Ackman tackar Warren Buffett för hans fonds comeback 2019 och mer.

Bill Ackmans hedgefond levererade 58% avkastning 2019 efter att ha gjort en stor investering i Warren Buffetts Berkshire Hathaway

De “smarta” investerare som drog pengar från fonden förra året måste känna sig inte så smarta just nu. Deras tidshorisonter var bara för korta.

Nyligen genomförd studie av DALBAR visar att investeringarors konsekvent underpresterar de breda marknaderna med betydande marginaler. För de 30 åren som slutade 12/31/2013 var S&P 500-index i genomsnitt 11,11% per år. En ganska attraktiv historisk avkastning. Den genomsnittliga investeraren i aktiefonder fick en marknadsavkastning på endast 3,69%.

Fidelity Investments genomförde en studie om deras Magellan-fond under 1977-1990, under Peter Lynch. Hans genomsnittliga årliga avkastning under denna period var 29%. Detta är en anmärkningsvärd avkastning under 13 år. Med tanke på allt detta kan du förvänta dig att investerarna i hans fond gav betydande avkastning under den perioden. Vad Fidelity Investments fann i sin studie var dock chockerande. Den genomsnittliga investeraren i fonden tappade faktiskt pengar.

Hur är det möjligt?

Lynch själv påpekade en fluga i salvan. När han till exempel skulle ha ett bakslag, skulle pengarna rinna ut ur fonden genom inlösen. Sedan när han kom tillbaka på spåret flödade det tillbaka in efter att ha missat återhämtningen.

Det handlar inte om färdigheter i handeln. Den enda kompetens som investerarna behövde var att hålla sig kvar. Men vad de gjorde i princip var “köpa högt sälja lågt.”

Jag är säker på att resultaten för Pershing Square Capital Management skulle vara liknande.

Samma beteende gäller för enskilda lager. Amazon har vunnit 38.882% från börsintroduktionen 1997, en årlig avkastning på över 36%. För att sätta det i perspektiv skulle en investering på 100 000 dollar 1997 vara värd knappt 39 miljoner dollar idag. Men det upplevde också en nedgång på 94% och några mindre neddragningar på 15-45%. Jag slår vad om att du kommer att ha svårt att hitta många AMZN-investerare som hade tarmarna att hålla sig och tjäna liknande årliga avkastningar.

Handelstjänster är inte annorlunda. Så fort några få förlorade affärer och / eller en neddragning av något slag inträffar, slår vissa handlare på utmatningsknappen och fortsätter i sin sökning efter Holy Grail-strategin som alltid vinner. De kommer ofta tillbaka efter nästa vinnande rad efter att ha missat återhämtningen.

Är det inte själva definitionen av “Köp högt, sälj lågt”?

Det kommer att finnas dåliga dagar och dåliga veckor och dåliga månader och regelbundet till och med ett dåligt år. Fokusera på att följa din handelsplan, inte de kortsiktiga resultaten av den. Robusta strategier är lönsamma på lång sikt.

Hedgefonder, aktier, indexfonder och handelstjänster är alla investeringar. Om ditt “köp” -beslut baserades på många års solida prestanda, men ditt “sälja” -beslut baserades på några dåliga månader, har du blivit en del av nästa Dalbar-studie.

Relaterade artiklar

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read