Home Binary Options Online Tesla Stock Gaps Högre efter intäkter, Revenue Beat - Schaeffer Investment Research

Tesla Stock Gaps Högre efter intäkter, Revenue Beat – Schaeffer Investment Research


Andelarna i Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) är upp 7,5% för att handla på en tvåmånadershöjd på 861,24 $, efter att elfordonstillverkaren rapporterade resultatet för första kvartalet på 1,24 $ per aktie och en inkomst på 5,99 miljarder dollar, som båda slog ut Wall Street beräkningar. Tesla sa också att dess Model Y hjälpte till att bidra till vinsten och markerade första gången i företagets historia att en ny produkt har varit lönsam under det första kvartalet.

Sex analytiker har redan chimat in med prishöjningar, inklusive Canaccord Genuity, som höjde sin uppskattning till $ 650 från $ 400. Emellertid är majoriteten av analytikerna fortfarande försiktiga mot Tesla. Av de 22 i täckningen, 17 bedömer det som ett otrevligt “grepp” eller värre, mot fem “starka köp.” Genom att upprepa detta är det konsensus 12-månadersprismålet på $ 477,55, som ligger på 40,3% rabatt till nuvarande nivåer.

Kortsäljare fortsätter också. Under de senaste två rapporteringsperioderna ökade den korta räntan med 24,2%. Nu utgör de 20,1 miljoner sålda aktierna en sund 13,7% av aktiens tillgängliga flottör. Om en del av denna pessimism börjar varva ner, kan det sätta ännu mer vind på TSLA: s rygg.

Dagens pop ger Tesla lager en häpnadsväckande 121,6% från dess 18 mars, en årlig låg på $ 361,22, som för det mesta fångades av sitt 180-dagars glidande medelvärde. Aktien är på god väg att återta sin slut i februari, hela tiden topp nära 900 $ nivån, upp en imponerande 260% bara under de senaste 12 månaderna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read